Training: vergroot je invloed

basic1-114_user_man Redactie IVRM

Sinds jaar en dag bieden wij jou een analyse op maat aan na Prinsjesdag. In deze analyse brengt IVRM Reputatie jaarlijks de consequenties van de regeringsplannen voor jouw organisatie in kaart en schetsen wij handelingsperspectief.

21 september 2021 – Omdat de huidige regering demissionair is en de formatie nog geen gelopen race lijkt, worden er geen grote plannen gepresenteerd die consequenties hebben voor jouw organisatie. De begroting van 2021 zal waarschijnlijk beleidsarm zijn om een nieuw kabinet niet voor de voeten te lopen.

Daarom bieden we je dit jaar geen analyse van Prinsjesdag aan, maar twee trainingen die jouw organisatie public affairs handvatten geven om invloed uit te oefenen wanneer er een regeerakkoord is en rond de naderende gemeenteraadsverkiezingen in maart.

Training 1 – Een regeerakkoord, en nu?

Het volgende regeerakkoord wordt geen feestakkoord, maar een akkoord met scherpe politieke keuzes vanwege de corona-tekorten. De training leert je hoe plannen worden omgezet in concrete wet- en regelgeving en hoe jouw organisatie hier invloed op kan uitoefenen. Je krijgt inzicht in het tijdspad en welke politieke steun je nodig hebt om kabinetsplannen te beïnvloeden en in jouw voordeel te laten werken.

Waar en wanneer: donderdag 25 november van 9.00 tot 13.00 uur bij IVRM Reputatie in Bussum
Duur: 4 uur
Kosten: 385 euro per deelnemer

Training 2 – Invloed op de gemeenteraadsverkiezingen

Den Haag blijft natuurlijk belangrijk, maar veel beleid wordt decentraal vormgegeven. Van de klimaatopgave tot zorg en veiligheid. De gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022 zijn voor veel organisaties relevant. De inkt van de lokale programma’s is droog, maar van de coalitieakkoorden nog niet. De training geeft je inzicht in hoe gemeenteraden, colleges en lokale media werken en hoe de gemeentelijke politieke dynamiek verschilt van het Haagse spel. Aan de hand van interessante case studies geven we je inspiratie en concrete handvatten om lokaal invloed uit te oefenen.

Waar en wanneer: op donderdag 4 november van 13.00 tot 17.00 uur bij IVRM Reputatie in Bussum
Duur: 4 uur
Kosten: 385 euro per deelnemer

Meld je aan via info@ivrm.nl of via 035 – 692 69 43. Voor meer informatie over de training bel je met Pieter Veldhuizen op: 06 – 43 02 31 41.

  • Alles op deze site mag eindeloos gedeeld en gebruikt worden