Zorg van de Zaak & FC Utrecht: Sterker op het werk

Zorg van de Zaak, een toonaangevend bedrijfsgezondheidsnetwerk bundelde de krachten met voetbalclub FC Utrecht om de campagne ‘Sterker op het Werk’ te lanceren. Dit initiatief moest bewustwording creëren rond het belang van mentale veerkracht bij het bestrijden van werkgerelateerde stress en ongewenst gedrag op de werkvloer.

Doel van de campagne

Het primaire doel van de campagne was om de veelvoorkomende problemen van werkgerelateerde stress en wangedrag op de werkvloer aan te pakken, die jaarlijks meer dan 1,2 miljoen werknemers treffen. Door de samenwerking met FC Utrecht wilde de campagne de parallellen benadrukken tussen mentale veerkracht op de werkvloer en de eisen van professionele sport.

Uitvoering van de campagne

De campagne werd afgetrapt met een hoogwaardig relatie-evenement in het Galgenwaard-stadion, waar meer dan 200 bedrijven aan deelnamen. Interactieve workshops, geleid door experts van Zorg van de Zaak en spelers van FC Utrecht, faciliteerden discussies over mentale veerkracht. Het evenement bood een platform om de mentale weerbaarheid, die in beide professionele omgevingen nodig is, met elkaar te verbinden.

Om de reikwijdte van de campagne te vergroten, werden advertenties geplaatst op verschillende, strategische kanalen. Dit omvatte zichtbaarheid op snelwegbillboards, abri’s en digitale platforms zoals NPO Start, RTL XL en veel persaandacht in diverse media. Daarnaast maakte de campagne gebruik van sociale media en de communicatiekanalen van FC Utrecht om een breed publiek te bereiken.

De visuele representatie van FC Utrecht-spelers die zich verbinden met verschillende maatschappelijke thema’s in de advertenties, diende als een subtiele maar impactvolle manier om verschillende sociale kwesties onder de aandacht te brengen.

Resultaten

De campagne ‘Sterker op het Werk’ kreeg aanzienlijke erkenning en won de prestigieuze SAN-award in de categorie Business-to-Business. De uitgebreide zichtbaarheidsstrategie en de uitvoering werden geleid door IVRM Reputatie. Dit droeg bij aan het succes van de campagne om de doelgroep effectief te bereiken en te betrekken.

Conclusie

Door het belang van mentale veerkracht op de werkvloer te benadrukken, slaagde de samenwerking tussen Zorg van de Zaak en FC Utrecht erin om kritieke kwesties zoals werkgerelateerde stress en ongewenst gedrag succesvol aan te pakken. De campagne bracht niet alleen bewustwording, maar bood ook praktische inzichten en strategieën voor het bevorderen van mentaal welzijn in professionele omgevingen. Met innovatieve benaderingen en strategische partnerschappen illustreert de campagne ‘Sterker op het Werk’ een proactieve inspanning om een gezonder en veerkrachtiger personeelsbestand te bevorderen.

Ook interesse in een effectieve mediacampagne?

Neem contact op

Abdelilah Ouaali

Lead campaigning & media
0611396451
  • Alles op deze site mag eindeloos gedeeld en gebruikt worden