Sportcast: Infantino wil wit voetje halen over de rug van vrouwen.

basic1-114_user_man Redactie IVRM

Deze aflevering is kort maar krachtig. Voor wat betreft het voetballen vestigen we onze hoop op de vrouwen deze zomer, in navolging van Ajax. Koeman kreeg applaus voor zijn reflectie, dat neemt niet weg dat de prestaties ver onder de maat zijn.

Infantino en Jumbo

Daarnaast bespraken we het opzichtige en opvallende offensief van Infantino over de hoogte van de rechten voor het aankomende WK voetbal. Ook dat Jumbo stopt met sportsponsoring komt ter sprake. Frank van de Wall Bake stond weer in alle kranten en Stef Heutink heeft er een column over geschreven. Abdelilah Ouaali opperde meteen dat het tijd wordt voor een special over Formule 1 in dit kader. Wij vonden het een goed idee en beloven dat die er komt, beloofd: met alle feiten en cijfers.

Primeurtje

Ook een mooi onderwerp in de sport is het alsmaar veranderende en versnipperende medialandschap met de rechtenkwesties. Kleine primeur in deze aflevering: Netflix gaat zich mengen in de live sportuitzendingen. Hoe gaan ze dat aanpakken? Hoe reageren de andere streamingsdiensten daar weer op? Apple sloot al een zeer lucratief contract met Messi, wat staat ons allemaal te wachten?

City

Nee, dit keer geen Manchester City maar hulde aan de parel van de polder. Almere City schreef historie. De stad kwam het afgelopen jaar vooral in het nieuws vanwege het debacle rond de Floriade. De kosten vielen tientallen miljoenen hoger uit dan begroot. Komend jaar zullen Ajax, Feyenoord en PSV en alle andere eredivisieclubs een bezoek aan de stad brengen. Wat doet dat voor stad en regio die vaak bekritiseerd wordt? De stad krijgt in ieder geval meer aandacht en dat zal het nodige doen met de reputatie van stad en regio.

Spotify
ITunes
Soundcloud

 

  • Alles op deze site mag eindeloos gedeeld en gebruikt worden