Sportcast: Gokspecial en het knettert!

basic1-114_user_man Redactie IVRM

Over gokken, sponsors en de sport. In deze aflevering schuift naast Frank van den Wall Bake ook Maarten Halsema aan. Er is veel over het gokken en sportsponsoring te doen deze weken. Er zijn regels in de maak over maximale besteding per maand; de zichtbare reclame in de sport wordt aan banden gelegd. In 2025 mag het simpelweg niet meer. Intussen lopen er contracten met gokbedrijven bij alle(!) eredivisieclubs. En dat geld is natuurlijk van harte welkom.

Alternatief

Om er maar eens een cliché in te gooien: waar leg je de grens?  Reclames voor ongezond eten, drinken, voeding, vliegmaatschappijen. Je kunt alles wel aan banden leggen, maar is dat de oplossing? Feit blijft dat we een enorm maatschappelijk probleem hebben door al deze onduidelijkheid. We hebben er immers 450.000 gokkers bij.

Drempels

Moeten we het zoeken in drempels zoals de geopperde 700 euro per maand? Of werkt dat dan weer illegaliteit in de hand? Maarten stelt in deze podcast dat er natuurlijk alternatieven zijn, Frank is het met hem eens: er is meer dan een zichtbaar logo en reclamebord te bedenken. Reputatiewaarde is groter dan dat. Zeker in de sport is er ontzettend veel terrein te winnen.

Het knettert

Pierre van Hooijdonk denkt dat het met vrouwelijke coaches niets gaat worden in de voetballerij. Frank ziet het op korte termijn niet gebeuren, terwijl Maarten en Stef snel actie willen zien: kom op zeg, zo wordt het nooit wat! Luister zelf maar even naar de afwegingen, de heren werden het niet eens. Overigens schreef onze Niels er deze week al een scherp stukje over op onze site.

Tenslotte

Uw gastheer concludeert dat er weer prettig is gesproken over vrouwen in de voetballerij door drie heren op leeftijd ;). Daar gaan we de volgende keer ook maar eens even verandering in brengen, dat is een belofte! En Frank…. had natuurlijk weer alle voorspellingen voor sportman en sportvrouw van het jaar goed.

Spotify
Itunes
Soundcloud

 

  • Alles op deze site mag eindeloos gedeeld en gebruikt worden