Sportcast: Schokkende cijfers

basic1-114_user_man Redactie IVRM

In deze aflevering vervangt Marieke Filart onze vaste deelnemer Abdelilah. Marieke heeft het onderzoek van Women Inc. gelezen en kent de cijfers. Marieke heeft ook een mening en daar houden we van! Verder in deze aflevering: waar vinden ‘Ik ben V’, tennis in Saoedi-Arabië en de Tour de France Femmes elkaar?

Vrouwenvoetbal gewoon voetbal?

Het initiatief ‘Ik ben V‘ werd officieel gelanceerd tijdens een event in Amsterdam. ‘Ik ben V’ strijdt voor meer gelijkwaardigheid tussen mannen en vrouwen in voetbal. Het team van IVRM was erbij en onder de indruk van de presentaties. De besproken onderzoeksresultaten laten zien dat er nog een lange weg te gaan is naar gelijkspel.

Een Saoedische zak geld voor de WTA

Terwijl het voetbal vooruitgang boekt met ‘Ik ben V’, werd de tenniswereld geconfronteerd met een discussie over ‘sportwashing’. Saoedi-Arabië bood de Women’s Tennis Association (WTA) een grote som geld. Is hier weer sprake van het oppoetsen van de eigen reputatie of is dit hét duwtje in de rug waardoor sport voor meisje en vrouwen toegankelijker wordt?

Tour de France Femmes

Gelukkig was er ook goed nieuws in de wielersport, waar de Tour de France Femmes eindelijk werd uitgebreid. Deze langverwachte stap betekent meer erkenning, kansen en respect voor vrouwelijke wielrenners. Het symboliseert een verschuiving naar gelijkwaardigheid en inclusiviteit in de sport.

Spotify
ITunes
Soundcloud

 

  • Alles op deze site mag eindeloos gedeeld en gebruikt worden