Sport speelt een cruciale rol in onze samenleving en biedt talloze voordelen op het gebied van gezondheid, plezier en sociale cohesie.

basic1-114_user_man Natascha Klare

Sport speelt een cruciale rol in onze samenleving en biedt talloze voordelen op het gebied van gezondheid, plezier en sociale cohesie.

In deze tekst verkennen we hoe sportsponsoring niet alleen de sport aantrekkelijker kan maken, maar ook hoe bedrijven hun reputatie kunnen versterken door zich op belangrijke maatschappelijke vraagstukken te richten. Lees verder om te ontdekken hoe organisaties optimaal kunnen profiteren van de kracht van sport.

De waarde van sport

Sport biedt grote maatschappelijke voordelen op het gebied van gezondheid, plezier en saamhorigheid. Het zorgt voor ontspanning, verbinding en raakt mensen diep. 70% van de Nederlanders ziet sportsponsoring als positief.

Kansen pakken

Sponsors die hun activiteiten in een bredere maatschappelijke context plaatsen en zowel kwalitatieve als kwantitatieve doelen nastreven, versterken hun reputatie. Consistent en proactief bouwen aan reputatie met een kwalitatief sponsorbeleid levert vertrouwen en voorkeur van stakeholders op.

Maak de sport aantrekkelijker

Sportsponsoring moet de sport aantrekkelijker maken vanuit intrinsieke motivatie. Dit leidt tot meer impact en versterkt de reputatie. Expertise en financiële bijdragen van sponsors helpen de sport te professionaliseren en toegankelijker te maken, wat resulteert in sportpartnerships.

Maatschappelijke vraagstukken

Sport kan worden ingezet om belangrijke maatschappelijke thema’s aan te pakken, zoals jeugd in beweging krijgen, mentale gezondheid, en groepen verbinden.
Sportsponsoring kan worden ingedeeld in drie niveaus: naamsbekendheid, merkvoorkeur, en reputatie. Sponsors die zich richten op maatschappelijke relevantie en sport als instrument gebruiken, maken de meeste impact.

Download de whitepaper

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

De samenwerking met IVRM is niet alleen professioneel, maar ook erg prettig. We waarderen de relatie die we hebben opgebouwd en kijken ernaar uit om de komende jaren nog verder van hun expertise gebruik te maken.”

Geert Broekhuizen, Directeur BEAT Cycling Club

Sponsoring laten werken voor je reputatie?

Vraag het onze specialist.

Neem contact op

Remon Vonk

Senior reputatieadviseur communicatie en media
0650749463
  • Alles op deze site mag eindeloos gedeeld en gebruikt worden