Een slechte reputatie ombuigen: 5 tips

basic1-114_user_man Redactie IVRM

Een slechte reputatie komt vaak voort uit de houding, het gedrag of het gebrek aan professionaliteit van een organisatie. Een easy fix voor een slechte reputatie bestaat niet.

15 mei 2019 – Dus wat je moet je dan? Wij delen graag onze expertise met je.

Herstelwerkzaamheden voor je reputatie

Maar hieronder staan een aantal herstelwerkzaamheden waar je mee kunt beginnen.

1. Verschaf duidelijkheid

Wat de oorzaak ook is, geef inzicht in de ontstane situatie. Dit voorkomt speculaties. Weet je zelf niet zeker wat de oorzaak is, vraag dan feedback van je directe omgeving. Die is bij uitstek in staat om de vinger op de zere plek te leggen.

2. Verbeter je gedrag

Het lijkt een open deur, maar het is makkelijker gezegd dan gedaan. Je gedrag verbeteren is essentieel om weer geloofwaardig te worden. Om je reputatie op te krikken, moet je je gedrag dus blijvend aanpassen.

3. Bied je excuses aan

Als je fout zit, geef dat toe en bied je oprechte excuses aan. Dit is doorgaans niet makkelijk, maar wel noodzakelijk om het verleden af te sluiten en naar de toekomst te kijken.

4. Zoek hulp

Als je ziek bent, ga je naar een dokter. Zoek dus hulp wanneer je wilt werken aan je reputatie. Dit kan door het volgen van leiderschapstrainingen, maar ook door externen in te schakelen die je helpen bij de strategie en de uitvoering van het verbeteren van je reputatie.

5. Wees geduldig

Vertrouwen komt te voet en gaat te paard. Dus als je dit vertrouwen hebt beschaamd, accepteer dan dat het even kan duren voordat je het weer hebt teruggewonnen.

Bron: Fastcompany

Meer weten?

Wil je meer weten over het sterken van de reputatie van jouw organisatie? Download onze reputatie whitepaper of neem vrijblijvend contact met ons op.

  • Alles op deze site mag eindeloos gedeeld en gebruikt worden