Louis Vuitton in verlegenheid gebracht door eigen medewerker

basic1-114_user_man Lana Driest

Nicolas Ghesquière, creatief directeur van Louis Vuitton, heeft op Instagram laten weten dat hij het maar niks vindt dat zijn baas Bernard Arnault samen met Donald Trump een leerfabriek in Texas opent.

6 november 2019 – Met de post “Standing against any political action. I am a fashion designer refusing this association #trumpisajoke #homophobia” wist hij de aandacht van zowel fashionlovers als Trumphaters te trekken.

Politiek statement

Snel daarna werd de post toegejuicht door prominente modefiguren, stylisten en sterren. Een woordvoerder van Louis Vuitton gaf aan dat het huis geen commentaar had op de post van Ghesquière. Ghesquière heeft in zijn recente shows en campagnes vaak transgendermodellen gebruikt. De Trump-regering probeert een reeks wet- en regelgeving in te trekken die discriminatie van transgenders op gebieden zoals gezondheidszorg en de werkplek voorkomt. Hoewel Ghesquière zegt dat hij geen politiek statement wil maken, neemt hij toch stevig stelling in het debat door het gebruik van de hashtags #trumpisajoke en #homophobia.

Reputatierisico

Wellicht had Ghesquière de storm die hij met zijn statement veroorzaakte niet voorzien. Hiermee brengt hij zijn werkgever in verlegenheid. Het modehuis was niet bereikbaar voor een reactie, maar het is wel tekenend dat zij geen melding hebben gemaakt van de feestelijke fabrieksopening op hun social-kanalen. Vanuit reputatieoogpunt legt de post van Ghesquière Louis Vuitton geen windeieren. Ghesquière wordt geprezen en de post is duizenden keren geliked, gedeeld en becommentarieerd op Instagram en Twitter. Bij Louis Vuitton hadden ze beter moeten nadenken over de ceremoniële rol van Trump. De politieke temperatuur in Washington nadert al tijden het kookpunt, helemaal nu er onderzoek wordt gedaan naar een afzettingsprocedure van de president.

Bronnen: New York Times, Fox News, FD

Meer informatie over reputatiemanagement

Lees de drie wetten voor een ijzersterke reputatie in ons whitepaper of neem vandaag nog contact met ons op.

Gerelateerde artikelen

  • Alles op deze site mag eindeloos gedeeld en gebruikt worden