Spoedcursus bloggen: 5 tips

basic1-114_user_man Redactie IVRM

“Een bedrijfsblog is tegenwoordig een must voor je bedrijf,” zegt Dorthe Bussink, reporter bij Frankwatching. Maar bloggen blijkt niet altijd een makkelijke opgave. Hieronder lees je vijf tips voor een spoedcursus bloggen:

  1. Onthoud dat content een bron van informatie is voor je lezers. Schrijf daarom over onderwerpen die aansluiten op hun informatiebehoeften.
  2. Richt je daarnaast enkel op content die past bij de core business van jouw bedrijf en wijk niet teveel af van jouw diensten en/of producten.
  3. Voorkom dat je blog eentonig wordt: maak gebruik van meerdere schrijvers en belicht onderwerpen vanuit verschillende perspectieven, bijvoorbeeld vanuit verschillende medewerkers.
  4. Creëer een transparant verhaal en geef je organisatie een ‘gezicht’ door de onderwerpen waarover je schrijft.
  5. Pas de vorm aan op de manier waarop jouw publiek content tot zich neemt. Denk naast tekstuele blogs ook aan videoblogs, infographics en podcasts.

Geïnspireerd geraakt, maar blijft het schrijven van een blog een worsteling? Je bent niet de enige! Daarom heeft IVRM Academy de workshop ‘Succesvol blogposts schrijven’ ontwikkelt. Samen met jou gaan we aan de slag. Na afloop van deze training worden je blogposts beter gelezen en vaker gedeeld.

Bron: Frankwatching

  • Alles op deze site mag eindeloos gedeeld en gebruikt worden