Traumaloket gaat samenwerking aan met IVRM Reputatie

Traumaloket Nederland is een officieel partnership met ons aangegaan.

basic1-114_user_man Redactie IVRM

Traumaloket Nederland is een officieel partnership met ons aangegaan.

14 september 2021 – De samenwerking biedt Traumaloket de mogelijkheid om -naast onafhankelijke traumazorg- ook de communicatie in goede banen te leiden zodra zich een voorval met traumatische gevolgen voordoet binnen een organisatie. Het gaat vaak om levensbedreigende incidenten die voor veel onrust zorgen binnen en buiten de organisatie.

Impact incidenten

Volgens Leen Pakvis, directeur van Traumaloket Nederland, gaan veel zorgverleners voorbij aan de impact die een incident met traumatische gevolgen heeft voor de omgeving van het slachtoffer. ‘Incidenten maken veel los binnen en buiten organisaties. Ze zorgen voor onrust, aannames en misverstanden. Dat vraagt om zorgvuldigheid. Zowel in de begeleiding van het slachtoffer als in de contacten met buitenstaanders’, aldus Pakvis.

Reactiestrategie en -snelheid

Terwijl een slachtoffer in de eerste weken vooral tijd nodig heeft om te herstellen van een traumatische ervaring, vraagt de communicatie vaak om snel handelen. Volgens Maarten Halsema, directeur van IVRM Reputatie, zijn reactiestrategie en -snelheid cruciaal. “Snel handelen voorkomt misinterpretaties binnen en buiten de organisatie.”

Communicatie in goede banen

Voor een goede begeleiding en ondersteuning is het cruciaal om de communicatie na een schokkend incident in goede banen te leiden. Halsema: “Niet alleen in de relatie met collega’s die het ook had kunnen overkomen, maar ook verder, organisatie breed en in de contacten met klanten en andere stakeholders. Incidenten met een levensbedreigend karakter kunnen de reputatie van een organisatie onder druk zetten. Zeker als het incident invloed heeft op het publieke humeur.”

Over Traumaloket Nederland

Traumaloket Nederland bedient de markt met primaire opvang en nazorg van werknemers en werkgevers bij impactvolle, traumatische ervaringen. De organisatie biedt professionele begeleiding, persoonlijk advies en verschillende diensten om een spoedig herstel en een verantwoorde werkhervatting te realiseren. Traumaloket biedt geen koppelverkoop aan van aanvullende zorgdiensten die leidt tot medicalisering en psychologisering van werknemers.

  • Alles op deze site mag eindeloos gedeeld en gebruikt worden