Nieuwe website voor het Nationaal Warmtefonds

basic1-114_user_man Redactie IVRM

Het Nationaal Warmtefonds heeft in nauwe samenwerking met ontwerpbureau Bikkelhart, reputatiebureau IVRM en fondsuitvoerder Polestar een nieuwe website en huisstijl gelanceerd.

21 april 2022 – De nieuwe site moet bijdragen aan de ambitie van het Warmtefonds om eind 2023 meer dan 220.000 energiebesparende maatregelen in 90.000 woningen en gebouwen mogelijk gemaakt te hebben.

Van merk naar website

Merk, beeld, positionering, huisstijl en website werden in een unieke samenwerking tussen de drie partijen aan een opfrisbeurt onderworpen. Als CMS koos Bikkelhart voor het platform Prepr. Prepr is ’s werelds eerste headless CMS met een ingebouwde personalisatie-engine, gebaseerd op de gedachte dat de toekomst van content management datagedreven is.

Centraal uitgangspunt

Bikkelhart tekende voor het design en de realisatie, IVRM voor het merkverhaal en de content. IVRM en Polestar deelden de verantwoordelijkheid voor de projectleiding. Uitgangspunt voor de site is eenvoud met korte paden waarin snel en overzichtelijk informatie wordt gepresenteerd. Het Warmtefonds is er voor iedereen, iedereen moet mee kunnen doen aan het realiseren van de klimaatdoelen is het centrale adagium.

Ambitie

Het Warmtefonds heeft hiermee een mooie stap gezet richting de ambities om verduurzaming concreet vorm te geven. Maartje Brans, bestuurder van het Warmtefonds: ‘Ik kijk erg positief terug op het doorlopen traject met deze drie partijen en ben trots op het eindresultaat. De nieuwe huisstijl en website benadrukken de professionaliteit van het Warmtefonds en hebben een uitstraling die bij het fonds past.’

Over Warmtefonds

Het Warmtefonds opereert in opdracht van de Rijksoverheid, is opgericht in 2013 en heeft voor de verduurzaming van de gebouwde omgeving 1,2 miljard euro beschikbaar: van het Rijk en cofinancieringen door Rabobank, ASN Bank, ING, de Europese Investeringsbank en de Council of European Development Bank (CEDB).

  • Alles op deze site mag eindeloos gedeeld en gebruikt worden