Podcastontwikkelingen in 2020 en tips

basic1-114_user_man Redactie IVRM

Wat zijn de nieuwste podcastontwikkelingen voor dit jaar?

5 maart 2020 – Marvin Jacobs, ontwikkelaar van podcasts, heeft ze op een rijtje gezet.

1. Wereldwijze recordverkoop smart speakers

In het laatste kwartaal van 2019 werden er wereldwijd 55 miljoen smart speakers verscheept. In vergelijking met hetzelfde kwartaal in 2018 is dat een groei van 44,7 procent.

2. Google verhoogt vindbaarheid podcasts

Relevante podcasts staan al een tijdje tussen de Google-zoekresultaten. De laatste toepassing die vorige maand live is gegaan: een homepage voor podcasts.

3. Lancering Podcast Radio

Een podcastradiozender, te ontvangen via de ether (en online uiteraard). Het idee: zoekende radioluisteraars helpen met het ontdekken van bijzondere podcasts.

4. Oscars voor podcast

Een aantal grote podcastuitgevers, waaronder Spotify en Sony Music Entertainment Group, hebben de The Podcast Academy opgericht en de Golden Mics in het leven geroepen. Deze ‘podcast-Oscar’ wordt vanaf 2021 uitgereikt.

5. Zeer effectief: podcastadverteren

Adverteren in podcasts is effectiever vergeleken met andere media, zo blijkt uit recente onderzoeken.

Bronnen: MarketingTribune en Convertkit

Haal meer uit je podcast

Heb je een podcast? Verwijs dan eens naar een blog of artikel op je website. Op die manier bouw je via een ander medium aan je zichtbaarheid. Ja, podcast is een audiovisueel medium. Zet daarom de URL’s die je noemt in de shownotes van je podcastaflevering. Zo hebben je luisteraars alle informatie die je noemt bij elkaar. Luisteren is vluchtig dus op deze manier kom je je publiek tegemoet. En wist je dat je de shownotes ook SEO-proof kunt maken? Zo verhoog je meteen je online vindbaarheid.

Nog geen eigen podcast?

Van idee tot productie en uitzending: wij helpen je graag bij het maken van je eigen podcast. Neem vandaag nog contact met ons op.

  • Alles op deze site mag eindeloos gedeeld en gebruikt worden