Periodieke nieuwsbrief voor veranderconsultants

Veranderconsultant P2 wilde op meer regelmatige basis contact hebben met al haar relaties om het dienstenaanbod onder de aandacht te brengen en het merkvertrouwen te vergroten. We ontwierpen en maakten een inhoudelijke nieuwsbrief voor ze.

Probleem van de klant
Hoe kunnen we gestructureerd contact onderhouden met onze relaties zodat we het vertrouwen in ons merk en de kennis over onze diensten vergroten?
Resultaat
Ontwerp, redactie en productie van een nieuwsbrief
Relatie sinds
2019

Vraag van de klant

Hoe kan consultancybureau P2 meer gestructureerd in contact zijn met al haar relaties en zowel het vertrouwen in het merk P2 als de kennis over de diensten van P2 vergroten? P2 heeft een grote database met relaties. Die database wordt niet benut. De meeste opdrachten die het bedrijf krijgt, worden verkregen uit het bestaande netwerk, op basis van persoonlijk contact via een P2’er.

Resultaat

We hebben P2 volledig ontzorgd met ontwerp, redactie en productie van een herkenbare, inhoudelijke nieuwsbrief.

Aanpak IVRM

Om met een grotere doelgroep een relatie te onderhouden en ter ondersteuning bij het persoonlijke contact van de P2’ers, adviseerden wij om een eigen nieuwsbrief te ontwikkelen met sterke content en die gepersonaliseerd te verzenden naar de hele P2-database. Uiteraard AVG-proof.

Wij gaven de nieuwsbrief een duidelijk P2-signatuur, zowel qua vorm (opgemaakt in de huisstijl), toon (een herkenbare schrijfstijl en woordkeuze) als inhoud (thema’s die P2 eigen zijn, maar niet allemaal even bekend zijn bij het publiek). Wij hebben zowel de ontwikkeling van het redactieformat, als de vormgeving, de opmaak in Mailchimp, de volledige redactie en de verzending van de nieuwsbrief op ons genomen.

Een belangrijk onderdeel van e-mailmarketing is het monitoren van de resultaten. Als je de statistieken niet bijhoudt en hier niet op inspeelt, is de kans groot dat ontvangers zich afmelden. Daarom brengen we na iedere nieuwsbrief de aflever-, openings- en doorklikratio in kaart en vergelijken we deze percentages met die van de voorgaande nieuwsbrief en de nationale benchmark.

Over de klant

P2 is een consultancybureau voor complexe strategie-, realisatie- en ontwikkelopgaven voor bedrijven en overheden. Er werken 75 mensen.

Nieuws

Heeft jouw organisatie een vergelijkbaar vraagstuk?

Bel of mail gelijk met een van onze specialisten.

  • Alles op deze site mag eindeloos gedeeld en gebruikt worden